Puhelin:  045 65 11 505

Sähköposti:cia@stallsolbacka.fi

Arvot


Stall Solbackassa on pyritty ottamaan huomioon niin ihmisten kuin hevosten hyvinvointi. Alla olemme listanneet muutaman johtavan ajatuksen, jotka pyrimme toiminnassamme toteuttamaan, jotta hevosillamme olisi mahdollisimman hyvä olla.

Stall Solbackassa on pyritty ottamaan huomioon niin ihmisten kuin hevosten hyvinvointi. Alla olemme listanneet muutaman johtavan ajatuksen, jotka pyrimme toiminnassamme toteuttamaan, jotta hevosillamme olisi mahdollisimman hyvä olla.
  • Hevosemme tarhaavat 2-3 pienessä laumassa koko päivän. Tarhat on salaojitettu ja kunnolla perustettu, jotta ei tarvitsisi mudassa tarpoa. Kesäisin sekä talvella lumitilanteen salliessa, pääsee tarhan takaportista pienelle laitumelle pihapiirissä.

  • Hevosemme ruokitaan hyvälaatuisella, analysoidulla heinällä 3-4 kertaa päivässä. Heinäautomaatit takaavat riittävän tiheän ruokintavälin, joka on hevosten hyvinvoinnin perusehto. Väkirehut jaetaan 3 kertaa päivässä. Jokainen hevonen ruokitaan sille sopivalla väkirehulla sekä kivennäisellä.

  • Hevosemme tekevät töitä maksimissaan 2-3 tuntia päivässä, viikkotasolla keskimäärin 10-12 tuntia. Niillä on  kiertävät vapaapäivä kerran viikossa, ja kunnollinen laidunloma (4-5 vkoa) kesällä sekä myös talviloma (1-2 vkoa). Ne hevoset, jotka syystä tai toisesta siitä hyötyvät, käyvät kävelykoneessa.

  • Eläinlääkäri käy rokottamassa ja raspaamassa hevosemme kaksi kertaa vuodessa. Näin pääsemme puuttumaan esim. purentaongelmiin ennen kuin ne syntyvät. Kengitys tapahtuu jokaiselle hevoselle sopivalla intervallilla ja ammattitaitoisen kengittäjän kengittämänä. Madotus hoidetaan asianmukaisesti näytteitä ottamalla.

  •  Hevosemme viedään klinikalle ja hoidetaan jos niillä ilmenee ongelmia. Tarvittaessa ne saavat levätä. Meillä eivät sairaat hevoset tee töitä.

  • Alan ammattilaiset tarkistavat kaikkien varusteiden sopivuuden säännöllisesti. Satulat topataan ja huolletaan, muut varusteet korjataan ja uusitaan tarpeen mukaan.

  • Meillä ei suvaita huonoa hevosen kohtelua. Me puutumme tilanteisiin, opastamme ja kerromme oikeasta toimintatavasta. Meillä ei koskaan hyväksytä hevosten kovakouraista, väkivaltaista tai epäreilua kohtelua.

Viimeisimmät syötteet

Yhteystiedot

Puhelin:045 65 11 505
Sähköposti: cia@stallsolbacka.fi

Lepsämäntie 316
01800 Klaukkala

Y-tunnus: 2701297-6

Suomen Ratsastajainliitto